Artikelomschrijving
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!
Een uniek witte Aziatische komkommer. Ze smaken geweldig, zijn aantrekkelijk en zeer productief. Verwacht een uniforme opbrengst van zoete, knapperige, bittervrije komkommers met kleine zaadholtes. De lengte varieert van 20-30 cm. Itachi is natuurlijk een topper in de sla, maar voor de Aziatische keuken geldt ook: goed bestand tegen koken en een uitstekende aanvulling op alle roerbakgerechten. Je kan ze in de vollegrond kweken of (voor nog mooiere vruchten: in de kas. De planten zijn Parthenocarp, dus de vrucht ontstaat zonder bevruchting. OPMERKING: Blootstelling aan direct zonlicht kan een lichtgroene kleur veroorzaken. Laat het bladerdak van de plant de vruchten tegen de zon beschermen.
Zaaimethode
Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten, in de kas is het succes en de oogst groter.
Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!
(5 zaden)